Mobilvenlig hjemmeside webshop 2015

WebDesign 2015

Så er vi ved at være igennem et forrygende 2014 med masser af lækkert webdesign, og det er tid til at tage et blik ind i web-universets magiske krystalkugle på, hvad 2015 kommer til at byde på af webdesign lækkerier.

I 2015 vil størstedelen af alle danskere være den heldige ejer af en smartphone eller tablet, derfor kan vi ikke understrege nok, hvor vigtig det er, at din hjemmeside kan ses på alle enheder.
Derudover er Google begyndt at skanne, om din hjemmeside er mobilvenlig – se mere.

I 2014 er ‘Responsive WebDesign’ for alvor gået som en steppebrand, der ikke har været til at ‘slukke’, og det er ikke uden grund.
WebDesign i Responsive design er kort sagt webdesign, som tilpasser sig alle enheder, herunder tablets og mobiler: se mere om Responsive WebDesign.
Vi forventer, at WebDesign i Responsive Layout kommer til at dominere endnu mere i 2015 og flere år frem, da designet giver utrolig mange muligheder for at lave et lækkert webdesign.

Responsive web design layout
Mobilshop webshop2 2014

Og hvad kommer der så mere til at ske i 2015 ?

– ja, jeg har jo desværre ikke et orakel ved hånden, men her er nogle bud…

Storyteller…. mere end ‘bare’ tekst…..

I 2015 forventer vi, at flere og flere brugere begynder at lægge mere vægt på, at der skal være mere end tekst på firmaets hjemmeside eller webshop. Ingen tvivl om, at tekst er super vigtigt i forhold til søgemaskinerne, men det kan give store udfordringer med at få læseren til at læse lange, tunge indlæg uden billeder, effekter mv…… ja!, som ex. dette indlæg ;)

Det kan være en god idé at kombinere firmaets hjemmeside med en blog eller forum, som udover at lave ‘lettere’ indlæg, kan give flere af de uvurderlige besøg fra Google og co.
I 2014 har vi oplevet, at flere brugere ønsker effekter ex. til at sende brugeren længere ned på siden eller til at afsløre billeder, tekst mm.. I 2015 vil det populære ‘one page layout’ webdesign også blive udviklet yderligere, og der bliver endnu mere fokus på funktionalitet og lækre bruger-oplevelser via designet.

Skygger er ikke super seje længere….

Hvad siger du til til ‘Flat Design’ / ‘Flad Webdesign’…. aaah!, det lyder ikke helt fedt, vel…- men det er/bliver det…. ;)

I de senere år er der blevet mere fokus på det minimalistiske webdesign i det såkaldte ‘Flat Web Design’, som ex. Apples iOS7 og Windows 8 har introduceret os for.
Det flade webdesign med klare farver og minimalistiske strukturer vil fortsætte i 2015. WebDesign i Flat Design kan nogle gange forekomme lidt ‘for stilrent’, og i mange tilfælde kunne det se ud som om, at designet har brug for ekstra meget luft for at understrege, hvor lækkert det er. Det kan nogle gange virke som om, at det flade webdesign ikke har fundet sin helt rigtig plads på hylden endnu, men vi forventer, at designet vil blive udviklet / benyttet endnu mere i 2015, da flere giganter som ex. Appel mf. har opretholdt det flade design.

Udnyttelse af sociale medier…

Surprice!, sociale medier er kommet for at blive, og mange har efterhånden fundet ud af, hvor simpelt det er at uploade en video og efterfølgende indleje den på hjemmesiden eller webshoppen.
Vi forventer, at stigningen i udnyttelse af de sociale medier vil fortsætte i 2015 og en del år frem.

Oldschool webdesign i 2015

Retro og vintage webdesign / stilarter er kommet tilbage på mode. Tendensen er ikke ny, men vi forventer bestemt ikke, at tendensen kommer til at aftage i popularitet i 2015. Ex. videoer med illustrationer og tegnede objekter kan virke levende og spændende, og det kan være en effektiv måde at overbevise brugeren på, at dit produkt netop er det rigtige.

Mon ikke webdesign i 2015 kommer til at byde på nogle flere overraskelser ?

Ønsker du at skrive en kommentar til dette indlæg omk. webdesign tendenser 2015 mv., kan du gøre det herunder.

Vi håber også, at du vil ‘hoppe’ over på vores facebook og Google + og like vores side, så bliver du automatisk opdateret om nyheder og webdesign tendenser i 2015 og de kommende år.